Vånna Inget – Inga frågor inga svar

Vånna Inget

Inga frågor inga svar (singel)

Betyg: SSSS

 

Tio år. Att det tagit så lång tid för någon att åtminstone försöka axla Broder Daniels mantel är märkligt. I och för sig befäste de med ”Cruel Town” sin egen sfär så totalt att alla försök att göra något liknande torde falla mer än platt.

Men 2013 kan vara året. 25 sekunders släpande gitarrintro följt av ”aaah aaah”-körer. Och Vånna Inget har lyckats framkalla ett uns av de känslostormar som Broder Daniel jobbade upp under ett dystopiskt 90-tal. Själva låten dryper av ödsliga gitarrer och bergstoppssång så ensam att bara det räcker för att försätta kroppen i ett tillstånd av desperation. Mer eller mindre. På ett positivt sätt.

Huruvida detta är spåret Vånna Inget väljer att ta framöver med skivan ”Ingen botten” (släpps 25 oktober), återstår att se. På debuten ”Allvar” visade de att pop-punken kan vara världens bästa jäkla genre. Egentligen låter det inte svårt, men det är få som lyckas så fullständigt. Och detta helt oberoende av eventuella Broder Daniel-känslor. Vånna Inget är helt klart ett av Sveriges mest intressant band.

Lyssna här

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s