Diamond Dogs på Harrys

Diamond Dogs

2012-03-29

Linköping, Harrys (Rockbar)

Betyg: 2/5

Publicerad i Corren 2012-03-31

Mars-upplagan av Rockbar har ett av Sveriges mer rutinerade band – Diamond Dogs – som huvudnummer. Bandet har spelat med en rejäl hop av folk ur musikeliten. På papperet måste de räknas som en kanonbokning.

Kvällen inleds av No Forks, som är ett något udda inslag med två killar i bar överkropp. Med tanke på det och den musik de spelar, är det svårt att inte dra paralleller till Johnossi, även om No Forks är betydligt ruffigare. Ju längre spelningen lider, desto mer svårdefinierade blir de och växlar mellan melodiös pop, rak rock och flummigare partier. De håller dock ihop det bra, och med en eller ett par spår som står ut lite mer kan de bli riktigt intressanta framöver.

Diamond Dogs är definitivt inte svårdefinierbara. De låter som om någon kidnappade Rolling Stones på tidigt 70-tal, släppte av dem på Sunset Strip under det sena 80-talet, kickade Mick Jagger och ersatte honom med en riktig sleaze-sångare, och därefter tog bandet till Sverige.

Tyvärr har de musikaliska kvalitéerna inte riktigt följt med hela vägen. Bandet är förmodligen så samspelt och tight som möjligt, och låtarna är definitivt svängiga. Men särskilt spännande blir det aldrig tyvärr. Sen gör inte inramningen mycket för att hjälpa till heller – den här musiken kräver antingen en betydligt större publik, eller en mycket mindre lokal än Harrys källare. Andra halvan av spelningen har lite högre tempo, och det är stundom rätt bra, inte minst i ”On the sunny side again”. På det hela räcker det dock inte för att rädda upp kvällen.

Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s