Al Pitcher håller hög nivå rakt igenom

LKPG Ha Ha! med Al Pitcher

2013-04-04

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Publicerad i Corren 2013-04-05

Att stora namn som Schyffert och etablerade föreställningar som Raw drar storpublik är en sak. Att den lokala ståuppklubben LKPG Ha Ha! fortsätter att göra det månad efter månad är ändå det verkliga beviset att humorn har en stark ställning i Linköping. Det underlättas förstås när affischnamnet är Al Pitcher, som verkligen etablerat sig inom ståuppscenen.

Kvällen inleddes sedvanligt av konferenciern Ben Kearsley, innan det är dags för Adeel Faqih. Han börjar ganska standardmässigt, men från och med ordinslaget höjer han sig till en riktigt bra nivå. James McKay gjorde därefter en kort, smårolig rutin kring vardagsföreteelser. Därpå följande Pontus Ströbaek har en något mer nedtonad stil än de flesta andra ståuppare, vilket räcker för att skilja ut honom från mängden. Riktigt rolig blir han dock först i delen där han häcklar både publiken och sig själv. Och hans utlämnande avslutning gör att han förmodligen är den som sitter fast på näthinnan längst hos de flesta i publiken.

Att Al Pitcher är stor märks på applåderna som välkomnar honom upp på scen. Och det tar inte många sekunder innan det står klart att han har med sig publiken för resten av föreställningen. Han pratar egentligen mest kring det ganska traditionella ståupp-ämnet kulturkrockar, men hans lätt burdusa stil gör att han är bland det roligaste som går att se på en ståuppscen idag. Och även om Backstage var fullt, förtjänar han att bli mycket större än så här – få klarar att hålla en så hög nivå över ett helt framträdande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s