Caesars gör sitt jobb men inte mer

Caesars

2008-04-24

Linköping, Platens Bar

Publicerad i Corren 2008-04-26

Är det en försmak av den icke-existens Linköping ibland tycks föra under de varmare delarna av året? Med tanke på den glesa uppslutningen till Caesars spelning på Platen’s skulle man kunna tro det. Till en början tycks även de som väl kommit hit befinna sig i någon sorts zombie-stadie. Alltså, det händer inte överdrivet mycket.

Möjligen är det publikens inställning som smittar av sig, för Caesars gör verkligen inte någon inspirerad inledning på sin spelning. De gör sitt jobb men inte en gnutta mer. Allteftersom spelningen pågår, byggs dock en familjär stämning upp mellan bandet och de tappra i publiken, och halvvägs in verkar både publik och band trivas betydligt bättre. Uppryckningen har säkert att göra med att Caesars faktiskt har hunnit samla på sig en mängd riktigt bra låtar, inte minst deras förmodligen största hit ”Jerk It Out”

Den absoluta höjdpunkten är dock ”Punkrocker” som får avsluta det ordinarie setet. Den introduceras som en ballad, och börjar långsamt för att sedan på ett Stairway to Heavenskt manér öka tempot och byggas upp mot en explosiv avslutning. Då är det omöjligt att blunda för att Caesars definitivt är ett band värt att se i sina bästa stunder.

Inför extranumren blir det dock återigen tydligt att det är glest i publikleden, och bandet hjälper till att ropa in sig själva. Det är verkligen synd att inte fler tog sig ner till Platen’s. Visserligen är det väl sent för en spelning att börja halv tolv en torsdag, men ändå. Lite får man allt offra sig.

Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s