Ett dygn av lokal livemusik

Publicerad i Corren 2008-03-11

Klockan är tolv. 26 timmar av ”Dygnsrockat” har gått och tolv återstår. Tremannabandet Trinq går upp på scen och kör sina 20 minuter.

Det kan låta som kort tid för ett band att spela på scen, men med tanke på att hela 76 stycken ska hinna spela, så är det precis vad som hinns med.

”Dygnsrockat” är en sorts mastodont-deltävling i Rockkarusellen, där i stort sett alla band som varit med i tidigare deltävlingar på fritidsgårdar och liknande, samlas till en enda lång helg med oavbruten livemusik. Med så många band är det ofrånkomlig att många olika stilar och människor får samsas, och det bidrar till att publiken är betydligt mer blandad än på Skyltens vanliga arrangemang. I och med att det är sista chansen att samla poäng inför de stundande finalerna, har banden även gjort sitt bästa för att få dit småsyskon, föräldrar och allehanda släkt.

Att vara med under hela ”Dygnsrockat” är förmodligen fysiskt möjligt, om än något obekvämt och påfrestande. Det torde innebära att ingen egentligen kan få en överblick över det hela. Men, det är en annorlunda och väldigt kul idé, och arrangemanget fungerar mycket bra.

För att märkas bland mängden av band, gäller det att ha något som sticker ut, och inledningsvis nämnda Trinq har i sångerskan Sonja Hedbäck en röst som verkligen gör dem till något att hålla öronen öppna för i framtiden.

Trinq följs av Kaawasaky Mofos, som närmast skulle kunna jämföras med ett svenskt tremanna-Arctic Monkeys, och ”Dygnsrockat” rullar vidare mot söndag midnatt, då det sista bandet går av scen.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s