Bättre live än på skiva

P1010539

Takida

2008-04-18

Linköping, Cupolen

Publicerad i Corren 2008-04-21

 

Framåt halv elva-tiden stod det klart att Linköpings stora vinnare den här fredagskvällen inte fanns i Cloetta Center, utan i publiken på det betydligt mer luggslitna Cupolen. Takida har sen ett par veckor tillbaka sålt slut på samtliga 1200 biljetter, så det är definitivt en hängiven skara som fyllt lokalen till bredden.

Redan i inledande ”Evil Eye” är det tydligt att Takida knappast behöver anstränga sig för att få med sig publiken. Varenda intro besvaras med ett öronbedövande jubel, och allsången ljuder mer eller mindre konstant.Takida verkar trivas och gör en stabil insats, även om sången emellanåt lämnar en del att önska. Det är det dock knappast någon som bryr sig om; ”total lycka” beskriver förmodligen bäst det sinnestillstånd det stora flertalet i publiken verkar befinna sig i. Om publiken ska kategoriseras, kommer yngre tonårstjejer och uppklädda, något äldre, gymkillar med all säkerhet vara i majoritet.Då dessas musiksmak sällan är särskilt välansedd, är det säkert en bidragande orsak till att Takida gått relativt obemärkt förbi i pressen, och aldrig lär vinna kritikernas hjärtan. Men hör man allsången i exempelvis jättehiten ”Curly Sue”, spelar det mindre roll.

Takida på skiva gränsar ofta till den mest outhärdliga, extremamerikanska snällrocken, men live blir det en helt annan tyngd, och det låter oftast riktigt bra. Men, hur de blev SÅ stora som de fem Ånge-killarna trots allt är, det vete fasen. Takida är dock här, och Takida lär stanna.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s