Parken skapade lyckorus

DSC_0215

Parken

2010-11-05

Linköping, Nationernas Hus

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2010-11-07

Ett lätt elektro-anstruket Florence Valentin blandat med lite klassiskt, svenskt svårmod. Ungefär så skulle en spontan och lätt oinitierad bedömning av Parken kunna låta utifrån att ha hört honom på skiva. Men live med sitt band är det en annan sak. När de dessutom är uppbackade av ett helfullt Nationernas hus är det svårt att misslyckas.

Parken är ute på turné med sin nysläppta skiva ”Framtiden var här” och Linköping är premiärdatumet. Några eventuella nerver märks inte, och spelningen är väl genomförd. Att ha en publik bestående av lyckorusiga studenter som dansade och sjöng redan innan bandet gått upp på scen, gör förmodligen att vilket band som helst lyfter sig några steg. Parken gör det definitivt i kväll.

Spellistan är hämtad från Parkens båda skivor. Inledande ”Ser du stjärnan i det grå” är en av de största höjdpunkterna ihop med debutskivans ”Åt helvete med himlen” och ”Jag har varit vilsen, Lisa”. Den sistnämnda upphäver nästintill någon sorts fysisk lag om utrymme – det inre rummet närmast scenen verkade mer än lovligt fullt under inledningen av spelningen, men under ”Lisa” visade det sig att ytterligare ett försvarligt antal människor gick att klämma in. Det hade varit ett perfekt avslut i total eufori, men Parken gick därefter ner i tempo. Det var fortfarande bra, men inte alls i klass med höjdpunkterna. Sådana invändningar var det säkerligen ytterst få som hade. Lycka är nog det ord som bäst beskriver den allmänna sinnesstämningen på Nationernas hus denna natt.

ANDREAS ANDERSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s