Skilda synsätt på terror – kvällens roligaste

LKPG Ha Ha!

2013-10-03

Linköping, Konsert & Kongress, Atmosfär

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2013-10-04

LKPG Ha Ha! kör vidare med sina torsdagar på Backstage. Höstens andra upplaga bjöd på en uppställning som på förhand tycks sakna riktigt stora namn – de flesta rör sig i någon sorts andradivision.

Pierre Mathisson inleder kvällen med en vardagsinriktad rutin. Hans framförande är det inget fel på – det flyter på bra och timingen sitter. Men han saknar den riktiga spetsen i sitt material. Näst på tur är David Sundin, som också han går in på vardagliga företeelser, men skruvar till det ett snäpp, och blir riktigt rolig. Han kunde gott fått mer utrymme. Petrina Karlsson blev årets nykomling på Svenska Standupgalan, är betydligt tuffare. Hennes material gränsar till det vågade, och det märks på publiken att skrattet fastnar i halsen ibland.

Kristoffer Triumf är genom sin poddradioshow Värvet förmodligen den mest namnkunnige av kvällens akter. Han har dock en hel del kvar att bevisa som ståuppare. Hans akt tycks lätt förvirrad, spretig och emellanåt svajig. Det kan dock ha sina poänger i sig – mest skratt framkallas när det är näst intill omöjligt att följa med.

Kvällens huvudakt Fredrik Andersson håller ett högt tempo och kastar sig mellan vitt skilda ämnen – från norrländska tjejer till myror. Sedan ett par år tillbaka bor han i England och mycket av materialet handlar om kulturkrockar.

Roligast under kvällen var dock konferenciern Ben Kersleys rutin om skilda sätt att se på terrorism. Och det där med andradivision var en felbedömning. LKPG Ha Ha! fortsätter att leverera ståupp av hög kvalité.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s