Metaltown 2010

P1040692

Metaltown

18-19 juni, 2010

Göteborg, Frihamnen

Publicerad i Corren, Norrköpings Tidningar och Uppsala Nya Tidning 2010-06-21

Frihamnen i Göteborg är denna helg så nära man kan komma en fristad från allt vad bröllopsyra och fotbollsfeber heter. Ca 22000 besökare har samlats för att se dryga 30-talet band av varierande hårdhet. Fredagen har strålande solsken, men tyvärr är det något svagt på bandfronten.

Fredagen tände till först med Faluns Sabaton, och det var länge sedan jag såg ett band som hade så kul på scen. Annars var fredagskvällen vikt åt Rammstein. Oavsett vad man tycker om deras tyska industrirock, så är det alltid underhållande att titta på. Scenshowen har ett överdåd av pyroteknik, fyrverkerier och konfetti. Det är riktigt mäktigt att beskåda och de revanscherar klart Tysklands förlust i VM tidigare under dagen.

Under lördagen är vädret något sämre, men det kompenseras av en desto starkare uppsättning band. Bland de första av dem är festivalens mesta Linköpingsband, Witchery, som gör sitt allra bästa för att göra lördagseftermiddagen lite mer ond. Därefter följer Amon Amarth, Soulfly, Hellyeah och Bullet For My Valentine. De sistnämnda har växt till sig rejält under de senaste åren.

Framåt slutet av kvällen gör Hatebreed en av festvalens absolut bästa spelningar. De känns till en början lite för stora för den lilla scenen, men det visar sig bli en perfekt inramning till deras intensiva muskelhardcore. Annars är In Flames självklart denna andra dags absoluta höjdpunkt. De är förmodligen så stora som det bara är möjligt för ett svenskt metal-band, och en självklar avslutning av en väldigt lyckad festival.

 Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s