Mås som futsal-lag

Krönika över futsalsäsongen 2013

2013 års säsong drog igång betydligt tidigare än något år tidigare. Detta tack vare nymodigheten futsal. Korpen startade en utvärderingsserie, och vi var inte sena att anmäla oss. Det började dock lite problematiskt med laguttagningen. Dock med ett tidigare okänt problem – för många spelare. Vi kom dock fram till en kompromisslösning med tretton ordinarie och ett stå över-system. Åtta av dem var ordinarie spelare från 2012 års uppställning, tre stycken var inhoppare från samma säsong. Vidare kunde Phlip Galic Linderson återkomma till laget tack vare att det var just futsal vi spelade och inte fotboll, samt en av urmedlemmarna, Alexander Sundström, som glädjande gjorde sin första säsong sedan 2009.

Efter hela två träningar drog vi igång serien den trettonde januari mot Scrubs, en match som vi komfortabelt vann med 8-0. Viss del i resultatet kan bero på att vi hade nio spelare och motståndarna fem. Veckan därpå var det dags för Veolia Transport. Vi ställde upp med ett lag med fyra nya spelare jämfört med första matchen. Det gick dock bra, och slutresultatet blev 8-2. Veolias senare framfart i serien stod i skarp kontrast mot resultatet i den här matchen.

27 januari var det dags att få lite rejält motstånd i och med matchen mot Ericsson. Det blev en tät drabbning där vi hade väldigt svårt att få till anfallet, något som kändes konstigt efter målkavalkaden i de inledande matcherna. 1-2-förlust slutade det hela med. Veckan därpå fortsatte tyvärr anfallsproblematiken, och 1-1 var ett faktum mot tabelljumbon Mjonk. Resultatet sved lite extra mycket med tanke på grinighetsnivån hos Mjonk.

10 februari var det dags att revanschera sig då serieledarna Berga Äldre stod för motståndet. Vi gjorde en av årets bästa matcher, och särskilt inhoppande Dennis Söderberg utmärkte sig genom en bra insats. Veckan därpå var det ytterligare en toppmatch då tredjeplacerade Ninos Änglar stod för motståndet. Vi hade vid det här laget nått andraplatsen i serien, så det var en liten seriefinal. Ninos visade sig dock vara ett riktigt bra lag, och årets andra förlust, denna med 7-4, var ett faktum.

I nästa match var det dags att öka på målskörden. Efter underläge 1-3 vände vi till 8-4 mot Dödsdömda, efter bland annat tre mål av Kenny Simpson. Jens Eriksson gjorde sin Mås-debut i den här matchen. Därpå följde årets fjärde åttamålsmatch då Red River FC knäcktes med 8-0. Nästkommande match flyttades fram på grund av avsaknad av domare. Istället blev det FC Lambohov som vi ställdes emot. Vi mötte dem i en hård drabbning 2012, och det blev jämnt och relativt fult igen. Den här gången förlorade vi dock i och med 2-3.

I säsongens näst sista match var ordningen återställd, och vi vann med 6-1 mot Lambohov United. Kenny avgjorde här skytteligan i och med sina fyra mål. Inför den sista matchen mot GT Boys låg vi fyra i serien, och hade chans på en tredjeplats då GT Boys innehade den platsen. Samtidigt fanns det risk för en sjätteplats om resultaten inte gick vår väg alls. Efter ett par sena avhopp hade vi endast sju man i uppställningen, och därmed den tunnaste truppen för säsongen. Det blev en jämn och schysst match som var riktigt kul att spela. Att vi vann med 3-2 gjorde inte saken sämre.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s