Takida har vuxit ikapp sin musik

Takida

2009-11-19

Linköping, Sporthallen

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2009-11-20

 

Likt en försmak av svininfluensan svepte Takidas ”Curly Sue” över Sverige för snart två år sedan. Det var förmodligen ytterst få som inte hörde den åtminstone tiotalet gånger. De har dessutom turnerat frenetiskt och på torsdagskvällen var de här för sitt fjärde östgötabesök på ett och ett halvt år.

Förbandet Sonic Syndicate gör en riktigt bra spelning.

De ligger betydligt mer åt metalhållet än Takida, men med tanke på hur pass melodiösa de är, känns de som ett naturligt nästa steg för någon som först kommit i kontakt med lite hårdare musik via Takida.

Efter förbandets urladdning ter sig Takida till en början något sega, men det tar sig redan under andra låten ”Deadlock”. Sedan de senast spelade i Linköping har de hunnit skaffa sig en än större publik.

Överhuvudtaget är det mesta när det gäller Takida större den här gången.

Sist var det Cupolen som huserade en något spartansk scen, men nu har de vräkt på med en effektfylld ljusshow, dub- bla videoskärmar och ett höj- och sänkbart trumpodie.

Den större kostymen passar Takida väl, och det känns som att de vuxit ikapp sin musik – deras vuxna variant av hårdrock blir bättre ju större inramningen är.

Publiken ger inte direkt något sprudlande gensvar, om man inte räknar med den genommassiva allsången på ”Curly Sue”, men det har förmodligen mer att göra med Takidas publik, än på några eventuella brister hos bandet.

Sporthallen är välfylld, och det går inte att förneka att Takida numera har hunnit bli ett av Sveriges största band.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s