Välfylld och lyckad punkväll

De Lyckliga Kompisarna

2010-11-26

Linköping, L’Orient

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2010-11-27

 

Lika kall som den här novemberveckan varit – lika sprängfylld med musik var fredagskvällen på L’Orient. Sex band och totalt åtta spelningar hanns med, uppdelat på två pass. Detta första inleddes av de tre vinnarna i Correns förbandstävling: Mind, TV Eye och Silly Billys.

Mind börjar något trevande, men när publiken strömmade till under andra låten höjde de sig några snäpp. Överlag blev det en något spretande spelning, men de visar klar potential.

Mjölbys TV Eye går upp på scen som andra band. Om det är något de inte är, så är det trevande. De sitter imponerande säkert i sin 1977-punk, och gör inga misstag. Deras tjugo minuter är klart underhållande.

Coola Silly Billys är näst på tur. Med sin kvinnliga sångerska utgör de en viss kontrast mot övriga band under kvällen. Förutom det så är de även riktigt bra. De verkar tillräckligt säkra för att växa ytterligare om de tar ut svängarna lite mer.

Svensk Punk går ut som fjärde akt, och även de är ytterst säkra på sig själva. De spelar en väldigt klassisk punk med politiska texter. De har även insett det lyckade i kombinationen punk och hockeykörer – något som blir tydligt i ”Hata FRA”, som är en av kvällens stora höjdpunkter.

De Lyckliga Kompisarna är sist ut under detta första pass, och från första stund är det klart att lycka är den känsla som bäst beskriver en spelning med dem.

Sångaren Mart behöver inte göra mer än att öppna munnen för att 90-talsnostalgiådran ska fyllas till bredden.

Det är dock inte bara gammalt material, utan de blandar in en hel del nytt från framför allt senaste släppet ”Hugos Sång”, som funkar bra ihop med det gamla.

Senare under kvällen spelar även Vinnarcirkeln, och Svensk Punk och De Lyckliga Kompisarna gör varsin spelning ytterligare. Som sagt, en välfylld och mycket lyckad kväll.

ANDREAS ANDERSSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s