Stadsfestloppet 2013

Det gick ju bra. Trots allt.

 

Uppladdningen har inte varit den optimala direkt. En sommar bestående av en löptur har följts upp av ett par trevande tvångsrundar. Som resulterat i ett tempo fyrtiofem sekunder långsammare per kilometer än där jag vill vara. Och kanske tjugo sekunder långsammare än där jag åtminstone borde vara.

 

Men jag såg ändå fram emot loppet. Det var ju det första Stadsfestlopppet. I och för sig är väl loppet en ersättare för det halvunkna Cityloppet,

(hade jag egentligen något emot det?)

som planen var att springa förra året. Men inte blev av.

 

Tjugo grader. Sol. Skitbra löparväder. Började med rundningen av Belvederen. Startade för långt bak. Sicksack och runt folk uppför backen. Nedför lasarettsbacken en jäkla fart. Vidare inåt stan. Fin vända över Trädgårdstorget, via Tanneforsgatan uppåt Stora Torget. Fortfarande bra fart. Överpepp emellanåt av 10-km-låtlistan.

130825 - stadsfestloppet 1

Ågatan-Klostergatan-Vasavägen. Tre kilometer någonstans. Börjar känna av att det fortfarande går fort. Vänder runt. Hunnebergsgatan och Biblioteket. Tröttheten känns. Nedför Storgatan kom hållet. Blir rejält plågsamt vid vändningen längst upp på Nygatan. Tror att jag ska spy. Men slemmar lite lätt bara. Bara.

130825 - stadsfestloppet 2

Sista halvkilometern bara jobbig. Men inser att det gick jäkligt bra på det hela. Nu har jag inte genomfört något 5-kilometerslopp tidigare sen jag blev någorlunda seriös med löpningen, så det var inte helt svårt att persa. Men ändå ett resultat jag var jäkligt nöjd med – 24:57!

130825 - stadsfestloppet 3

En reaktion på ”Stadsfestloppet 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s