Underbart svävande sound

rEVERIES

Reveries – ‘rvrs’ (singel)
SSSS

Östgöta/smålandsbandet Reveries följde i våras upp förra årets EP ‘Distance’ med singeln ‘rvrs’, bestående av två riktigt lyssningsvärda spår.

”Phase II” inleds med ett ödesmättat intro som skulle kunna vara hämtat från ”Scarface”. Det är vindlande snyggt och övergången till den faktiska låten likaså. Sångerskan Alice Axinders röst flyter snyggt ovanpå den svävande musiken, som smyckas av en plockande gitarr. Reveries skapar omedelbart en känsla som verkligen lovar mycket. Därför är det något snopet när låten tar slut efter 2:36. Stämningen i låten hade räckt för åtminstone det dubbla i längd. Å andra sidan gör det att låten står ut lite mer.

Andraspåret ”Distance” fanns även med på 2012-års EP med samma namn. Denna låt har mer av ett traditionellt pop-upplägg, men är inte mindre stämningsfull för detta. Gitarren är mer framträdande än i ”Phase II”, och det något karga soundet utgör en snygg kontrast mot det annars näst intill atmosfäriska soundet.

Av våra lokala band är Reveries definitivt ett av de mer intressanta. Och det finns två chanser att se dem live framöver: nu på lördag spelar de på Keep It Loud-festivalen i Kungsträdgården i Linköping klockan 1745, och 27 september spelar de på L’Orient i Linköping ihop med Isobel & November och Soundmeds.

”rvrs” på Spotify:

Reveries – rvrs

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s