Uppvärmning inför Rammstein

In Flames

2013-06-27

Bråvalla, Blue Stage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 130628

 

In Flames har länge burit epitetet Sveriges största metalband, och de är de första som publikmässigt verkligen fyller ut festivalens största scen. Och det är onekligen ett stort anslag de bjuder på i och med inledande ”Sounds of a playground fading”. Den tunga låten fullständigt dånar ut över Bråvallaområdet, och det visar sig att det är en bra värdemätare på vad som komma skall.

In Flames presenterar en stabil uppsättning låtar från den senare delen av sin karriär. De tidigaste skivorna ignoreras sedvanligt till stor del, även om vi bjuds på en raritet som ”The Hive”. Sett till hur pass duktiga och samspelta bandet är, bör det vara mer utmanande och framförallt mer intressant, om de varierade sig mer.

Under större delen av spelningen har In Flames dessutom regnet att kämpa mot, men att döma av gensvaret på låtar som ”The Quiet Place” och ”The Mirror’s Truth” avgick de med en knapp seger. Även om den kvardröjande känslan ändå är att det hela bara var uppvärmning inför kvällens tyska avslutning.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s